Estetik ağız ve diş sağlığı da içinde olmak üzere birçok farklı şekilde yararlanılan uygulamalardır. Bu duruma diş hekimliğinde yapılan belirli başlı operasyonlar da dâhil olmaktadır. Çünkü hastalar diş hekimine hangi amaç ile başvurursa ve hangi tedavi uygulanırsa uygulansın estetik sektörü her zaman ön plandadır. Estetiğin tıp bakımından her yerde artmış olması çok iyi bir hal almıştır. Diş hekimliği tarafından da kullanılan materyallerin değişmesi ve çeşitlenmesi oldukça iyi olmuştur. İlgili Link: Diş Beyazlatma Zararlı Mı
Günlük hayatta en çok zirkon porselenler, lamine porselenler, imax ve empresler genellikle bu amaç için hastalara uygulanmaktadır. Özellikle dişlere zarar vermeden, dişlerden aşındırma yapmadan veya dişlerde sağlık açısından ve estetik açısından renk haricinde başka bir problem yok ise önerilen tek tedavi beyazlatma olabilmektedir.
Diş Beyazlatma Hangi Ortamlarda Yapılır?
Genellikle diş beyazlatma tedavisi klinik bir ortamda lazer ile tek seansta diş hekimi tarafından dişlerin rengini dişlere zarar vermeyecek bir şekilde titizlik ile ağartılması tarafından yapılmaktadır.
Bu tür etkilere maruz kalmış kişi diş gelişimini tamamlamış ise beyazlatma işlemi uygulanabilir. Ayrıca bu beyazlatma iki şekilde olabilmektedir. Bunun yanı sıra dişler her sene beyazlatıldığı zaman daha kalıcı bir beyazlık elde edilebilir. İlgili Link: Diş Beyazlatma Yöntemleri
Ofis Tipi Beyazlatma
Bu işlem diş hekimi tarafından 40 veya 50 dakika içerisinde yapılmaktadır. İlk olarak diş etleri özel bir malzeme ile korunur. Çünkü kullanılan jellerin asidik olması diş etlerine zarar verebilir. Diş etleri korunduktan sonra hidrojen peroksit ve karbamit peroksit içeren jeller diş minelerinin üzerine sürülmektedir. Daha sonra lazer ile aktive edilerek dişlerin beyazlanması sağlanır. İşlem bitince jeller temizlenir. 6 veya 8 ton beyazlığı görülür.
Ev Tipi Beyazlatma
Hastanın üst ve alt çenesinden ölçüler alınarak plaklar hazırlanır. Hazırlanmış olan bu plaklar için konsantrasyonu aza indirilmiş hidrojen jeller hastaya verilir. Hasta bu plaklar içerisine dişin ön kısmına gelecek şekilde nohut tanesi kadar jel bırakır. Beyazlama durumuna göre jel azaltılıp veya artırılabilir. Gece boyu plak ağızda kalmalı ve sabah çıkarılmalıdır. 2 hafta sonunda beyazlama etkisini gösterecek ve istenilen renge kavuşulacaktır.