Dental Sağlık
Ağız ve Diş Sağlığı Bloğu

Diş Beyazlatma Konusunda Merak Edilenler

Bembeyaz dişlere sahip olmayı herkes ister, hatta çoğu insan dişlerinin gözükmesini istemediği için konuşmaktan bile sakınır. Teknolojinin gelişip her geçen gün yeni tedavi yöntemlerinin kullanıldığı günümüzde diş beyazlatma düşünüldüğü kadar zor olmamaktadır. Herkes mükemmel bir gülüşe sahip olmak ister ama bazı insanların diş yapısı genetik olarak sarıdır ya da gün içerisinde tükettikleri yiyeceklerden dolayı sararmaktadır. Bazen ne yaparsak yapalım dişlerimizin sararmasına engel olamayız.

Özgüvenimizin temelini oluşturan gülüşlerimizi yeniden hayata döndürebilmek için diş beyazlatma yöntemine başvururuz. Çocukluktan bu yana yaşadığınız diş problemleriniz kalıtsal olabilir, anne karnındayken maruz kalınan antibiyotikler ve ya günlük yaşamda tüketilen yiyecek ve içecekler bunun oluşmasına zemin hazırlayabilir.

Dişlerimizin doğal rengini gölgeleyen içecekler tüketimimi de sararmasına yol açmaktadır. Bu içecekleri tüketirken abartıya kaçmamamız gerekmektedir. Aynı şekilde sigara tüketimi de dişlerimizin sararmasına neden olmaktadır. Dişlerimizin dışsal renklendirilmesine sebep olan tüm bu etkenlerden kurtulup, diş beyazlatma işlemi yaptırarak bembeyaz dişlere sahip olmamız oldukça mümkündür. Diş beyazlatma işlemlerinde, dişin bulunduğu renkten 2-3 ton açığını elde etmek mümkündür.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş taşı temizliğinden farklı olan, diş beyazlatma işlemi öncesi dişlerde çürük varsa öncelikle bunlar giderilir. Beyazlatıcı solüsyon dişin iç bölgelerine geçerek hassasiyet yaratacağı için öncelikle bu çürüklerin temizlenmesi gerekir. Eğer kaplamanız varsa, diş beyazlatma işlemi işe yaramaz.

Diş hekimi muayenesinde, diş beyazlatma işlemi yaptırıyorsanız, yaklaşık olarak yarım saat ya da en fazla bir saat kadar sürmektedir. Diş beyazlatma işlemi, renklenmiş olan dişin dış yüzeyine sürülen beyazlatıcı jeller, kullanılan özel bir ışıkla reaksiyona girer ve en hızlı beyazlatma işlemi yapılmış olur. Eğer diş hekimi kontrolünde, evde bir diş beyazlatma tedavisi görüyorsanız ortalama iki üç hafta sürer.

Doktor muayenesinde yapılan işleme göre daha uzun süren bu işlem kişiye özel yapılır ve dişin renk durumuna göre işlem zamanı değişir. Kişiye göre hazırlanan ağızlığın içine konulan beyazlatma jelleri kullanılır. Ağızlık yardımı ile 4-8 saatlik zaman dilimlerinde takılarak kullanılır. Her iki işlemde de diş beyazlatma sonucuna ulaşmanız mümkündür.

Diş Beyazlatma İşlemini Kimler Yaptırabilir?

Sizde diş renginizden memnun değilseniz diş beyazlatma işlemi yaptırmak isteyebilirsiniz. Herhangi bir diş ve ya diş eti rahatsızlığınız yoksa bu işlemi kolaylıkla yaptırabilirsiniz. Eğer dişiniz çürükse öncelikle çürüklerinizle başa çıkmanız gerekecektir. Büyüme ve gelişmemizi tamamlamamışsak, hamile ve ya emzirme durumu söz konusu ise diş beyazlatma işlemi önerilmemektedir.

Diş Beyazlatma İşleminin Zararı Var Mıdır?

Beyazlatma solüsyonunun zararının rastlandığı hiçbir durum gözlemlenmemiştir. Dişlerin beyazlatılması için nasıl bir işlem yapılıp, uygulanacağı doktor tarafından hastanın durumuna göre belirlenmektedir.

Dental Sağlık Diş ve Ağız Sağlığı

Diş beyazlatma işleminde sonuç herkes için aynı olmamaktadır. Hastanın diş yapısı renginin ne kadar açılabileceğini belirleyecektir.

Diş beyazlatma işleminden sonra 24-48 saat aralığında yediğimiz ve içtiğimiz yiyeceklerin sıcaklık-soğukluk durumuna dikkat etmemiz gerekir.

Diş hekimleri tarafından sıklıkla uygulanan diş beyazlatma teknikleri günümüzde en çok tercih edilen tedavilerden biri haline gelmiştir.

Sizlerde dişlerinizin kötü görünümünden kurtulmak istiyor ve özgürce gülebilmek istiyorsanız, diş beyazlatma yöntemlerinden faydalanarak bir hekime başvurabilirsiniz.

Unutmayın ki teknolojide çareler tükenmez ve mutlaka sizin içinde en uygun bir tedavi yöntemi vardır.

İlgili Link : Diş Çürümesini Hızlandıran Besinler

Cevap Bırakın

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More