Dental Sağlık
Ağız ve Diş Sağlığı Bloğu

Diş Doktoruna Hangi Periyotlarda Gidilmeli

Sağlık açısından önemli olan diş bakımı, özellikle kişinin yaşamını doğrudan olumsuz olarak etkilediği için çok mühim durumlar arasında yer almaktadır. Diş doktoruna gidilmesi için illaki olası bir problemin baş göstermesine gerek olmadığı gibi rutin olarak yılda 1 kez gerekli kontrol muayene yapılmalı ve herhangi bir problem var ise, doktorun istediği tıbbi tedavi olunmalıdır.

Uzun zamandır doktor kontrolüne gidilmeyen diş sorunu ilerleyerek kişiye rahatsız edici ağrı oluşmaya başlamaktadır. Ağrıya sebep olan ilk etken ise, diş ve etinin enfeksiyon kapmasıdır. Böyle bir durumda bekleme olmadan diş doktoruna gidilmeli, ertelenen her günde enfeksiyon giderek artmakla birlikte vücuda yayılmaya da başlamaktadır. Zamanla da beyne ve kalbe ciddi zararlar vermektedir.

Diş Bakımı Nasıl Olmalı?

Oldukça önemli konu olan ve sağlık problemlerine sıkça yol açan diş bakımını yapmak kolay ve birkaç adımla mümkün olmaktadır. Dişin sağlıksız olarak, sorunlara yol açmasının en temel sebebi, düzenli fırçalama yapılmamasıdır. Doğru ve her gün 2 kez yemek sonrasında fırçalanan diş, kişiye pek fazla sağlık sorunu yaratmamaktadır.

Dental Sağlık Ağız ve Diş Sağlığı

Kişi ne kadar besinli beslenir ise, dişler de bir o kadar besinden nasibini alarak kuvvetli ve sağlıklı olmaktadır. Diş düşmanı olan patates ve şeker tüketiminin ardından ağız ve diş iyice gargara ile temizlenmelidir. Zira bu 2 besin iltihap üremesini hızla başlatmaktadır. Limon dilim halinde dişlere sürülür ise, diş sinirindeki ve diş eti aralarındaki iltihap, enfeksiyon ve diş çürümesi gibi ciddi sorunlar başlamadan yok olmaktadır.

İlgili Link : Diş Sağlığı İçin 5 Püf Nokta

Doğru Şekilde Diş Fırçalama Nasıl Yapılır?

Bir işi yapmaktan daha önemlisi doğru şekilde yapmaktır, bu durum aynen diş fırçalaması için de geçerlidir. Zira doğru şekilde fırçalama yapılmaması diş bakımı olmamakla birlikte, önemli bir sağlık sorunu da oluşturmaktadır. Sert darbe ile fazla konulan macun ile fırçalanan dişler, hasar görerek diş eti hastalıklarına yol açmaktadır.

Doğru diş fırçalamasında aşağı yukarı değil, yumuşak hamle ile sağ sol yapılarak ve ortalama 2 dakika boyunca fırçalama işlemi yapılmalıdır. Macun dışında bilinmedik hiçbir ürün dişe sürülmemelidir. Aksi halde ciddi sağlık sorunları ortaya hızla çıkabilmektedir.

Diş fırçalama hiçbir şekilde soğuk ya da sıcak su ile yapılmamalıdır. Tam aksine ılık su kullanılmalıdır. Aksi durumda tahriş olan diş ve etiyle karşılaşmak büyük oranda mümkündür. Fırçanın yumuşak ve seyrek olması dişlerin zedelenmesini engellemektedir. Diş fırçalama esnasında önce ön sonra arka dişler fırçalanmalıdır.

Cevap Bırakın

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More