Diş Eti Enfeksiyonları Ciddi Rahatsızlık Sebebi Olabilir
Diş ve diş eti hastalıkları önemsenmesi gereken rahatsızlıkların başında gelir. Kimi zaman diş bakımına yeteri kadar gösterilmeyen özen, dengeli beslenilmemesi ya da çeşitli hastalıklar diş eti enfeksiyonlara neden olur. Dişlerde yaşanan en büyük sorun diş eti plağıdır. Dişlerde oluşan plak önemli diş eti hastalıklarına neden olabilir.
Bunun için gerekli tedbirlerin zamanında alınması oldukça önemlidir. Bunun dışında dişlerini düzenli olarak fırçalamalı ve gerekli bakımlarını mutlaka yapmalısınız. Diş eti enfeksiyonu, bakterilerin neden olduğu iltihabın ağız ve diş sağlığı için oluşturduğu zarar olarak tanımlanabilir.
Diş Eti Enfeksiyonları Belirtileri Nelerdir?
Diş eti enfeksiyonları bazen hafif olmakla birlikte kimi zaman kendini ciddi anlamda hissettirir. Enfeksiyon büyüdükçe sıkıntılı durumlar yaşamanız kaçınılmazdır. Diş eti iltihapları oldukça rahatsız edici ve ağrı verici enfeksiyonlardır. Diş eti enfeksiyonu belirtileri ise;
- Diş eti çekilmesi
- Diş fırçalama esnasında oluşan kanamalar
- Dişlerde fazla hassasiyet, kızarıklık ve şişlik gibi durumlar
- Aşırı hassasiyet( sıcak ve soğuk içecek ya da yiyeceklerde)
- Yemek yerken ya da konuşurken ağrı veya acı hissi
- Ağız kokusu olarak kendini gösterebilir.
İlgili Link : Diş Beyazlatma Konusunda Merak Edilenler
Bu tarz şikâyetler yaşamanız durumunda öncelikle bir diş hekimine başvurmanız gereklidir. Tüm bunların dışında ise diş bakımınıza özen göstermeniz şarttır. Kesinlikle günde iki defa dişleriniz düzenli olarak fırçalanmalıdır. Diş bakımınızı düzenli olarak yapmalısınız.
Diş ve diş eti hastalıkları önemsenmesi gereken rahatsızlıkların başında gelir. Kimi zaman diş bakımına yeteri kadar gösterilmeyen özen, dengeli beslenilmemesi ya da çeşitli hastalıklar diş eti enfeksiyonlara neden olur.
Diş Eti Enfeksiyon Tedavisi Nasıl Yapılır?
Öncelikle böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığınızda mutlaka bir diş hekimine başvurmalısınız. Aksi takdirde diş kaybı yaşayabilirsiniz. Bunun dışında en önemli tedaviyi kişinin kendisi tedaviyi başlatmalıdır. Düzenli olarak ağız bakımınızı gerçekleştirmelisiniz.
Düzenli olarak diş hekimine giderek profesyonel bakımınızı yaptırmalı ve diş hekiminizin önerilerine eksiksiz olarak yerine getirmelisiniz. Sigara ve tütün kullanımından kaçınmalı ve şekerli yiyeceklerden uzak durmalısınız. Yatmadan önce kesinlikle dişlerinizi fırçalayınız.
Aksi takdirde bakteri oluşumunun önüne geçemezsiniz. Bu bakteriler ise zamanla diş eti iltihabına sebep olur. Tüm bu durumları yaşamak istemiyorsanız mutlaka ağız bakımınıza özen göstermeli ve yukarıdaki durumları yaşadığınızda uzman bir diş hekimine başvurmalısınız.