Diş Eti Tedavisi dişin yüzeyinde oluşmuş sorunlar problemi bölgeye dolgu uygulayarak ve kaplama yapılarak çözülür. Ağız ve diş Sağlığı bir birey için çok önemlidir. Diş sağlığımızın korunması için gerekli tedbirleri almalıyız. Bunun için düzenli diş hekimi kontrolleri önemlidir. Her insanın ağzında yediği besinlerden dolayı bir takım bakteriler yer alır. Bakterilerin zamanla artış göstermesi ise diş eti arasında lezyonların oluşmasına neden olabilir.
İlgili Link: 15 Başlıkta Sağlıklı Bir Diş Eti İçin Yapılması Gerekenler
Bu lezyonlar zamanla diş etine zarar vermeye başlar. Diş etleri arasında kanamalar oluşur. Diş minesi ve implantı zarar gördüğü için kişi dişini dahi kaybedebilir. Böyle bir durumda karşı karşıya kalındığı zaman mutlaka bir hekimden yardım alınmalıdır. Çünkü dişlerimizi kaybedersek bu durum hem biyolojik sağlığımıza hem de ruhsal sağlığımıza zarar verecektir.
Diş Eti ve Bakteriler
Sıklıkla sigara ve alkol kullanan bir insan diş plağına devamlı olarak zarar veriyordur. Sigara diş plağının sararmasına neden olur.
Diş plağının temizlenmesi için, ekstradan beyazlatma işlemlerinin uygulanması gerekiyor. Diş eti arasında artan bakteriler ağız içerisinde bir takım semptomların gelişmesine neden olabilir. Örneğin ağız içerisinde yaralar ve şişmelerin oluşması gibi sıralanabilir. Dişlerin düzenli aralıklar ile fırçalanması gerekiyor. Diş sağlığı, ağız içerisinde bulunan diğer (dil, iç yanak gibi…)kısımlara da zarar verebilir. İlgili Link: Diş Eti Çekilmesi
Diş Eti Sağlığı Ve Tüketilmesi Gereken Besinler
Diş eti sağlığı açısından, gerekli besinlerin tüketilmesi gerekiyor. Diş minesini ve implantını koruyacak besinler genellikle protein içerikli olanlardır. Peynir, yoğurt, yumurta, süt ve süt ürünleri tüketilebilir. Şekerli gıdalar tüketildikten sonra, ağız içerisinin iyi bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. Bakteri ve türevlerinin artmaması için bu önemli bir koşuldur. Diş eti kanaması sonucunda ağız içerisinde oluşan enfeksiyonlar diş kaybına neden olabilir. Doktor tarafından önerilen ağız içi gargaralar da bulunuyor. Doktor tavsiyesi üzerine alınabilir. Uzman bir hekimden randevu alınmasında fayda vardır.