Dental Sağlık
Ağız ve Diş Sağlığı Bloğu

Diş Sağlığı İçin 5 Püf Nokta

Ağız ve diş sağlığında bir başka püf nokta diş hekimi kontrollerinin ihmal edilmemesidir. Mutlaka sorun olmasa da 6 ayda bir rutin diş kontrolleri yaptırılmalıdır. Gerektiği takdirde oluşan taşlar temizletilmelidir.

Dental Sağlık Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve diş sağlığı çocuklukla birlikte başlaması gereken ve yetişkinlikte de aynı özeni isteyen bir konudur. Gerekli günlük bakımların yapılması; ileriki dönemlerde önemli sağlık sorunlarının doğmasını engelleyicidir.

Artık teknolojideki hızlı gelişmelerle birlikte ağız ve diş sağlığında gerekli kolaylıklar sağlanmakta dolayısıyla en iyi şekilde korunması da söz konusu olmaktadır. Diş sağlığında kuşkusuz en önemli detay dişlerin doğru fırçalanmasıdır. Doğru fırçalama şekli ve sayısı ile dişlerin günlük bakımı şıkkı tamamlanmış olur. Beraberinde diş eti sağlığının korunması ve gerekirse tedaviden geçmesi önemli ikinci detaydır.

Diş Macunu Seçimi

Ağız ve diş sağlığında en önemli püf nokta doğru diş macunu seçimidir. Diş macununun koruyucu özelliği ve ağız ve dişin temizliğinin sağlanması olmalıdır. Doğru macun kullanımı ile birlikte dişlerde çürükler, diş eti problemleri, diş minesinin zarar görmesini engelleme, bakteri oluşumunu durdurma açılarından tam bir savaş halinde olacaktır.

Bir diş fırçalanması en az 3 dk sürmelidir. Ardından dil de mutlaka fırçalanmalıdır. Böylelikle bakterilerin yarattığı kötü koku ortadan kalkacaktır. Kullanılacak diş macunu miktarı bir leblebi büyüklüğüne benzetilebilir. Dişler öğünler sonrası ve ara öğünlerde şekerli yiyecekler tüketildiğinde ek fırçalamalarla bir düzen içerisinde olmalıdır. Gece yatmadan önce de dişler mutlaka fırçalanmalıdır. Dişler; güzel ve sağlıklı bir gülümseme için önemlidir. Bu nedenle de gün boyunca yapılacak birkaç dakika ayırma ile bu durum sağlanabilir.

İlgili Link :  Ağız Ve Diş Sağlığının Beslenme İle İlgisi

Diş Fırçalama Bilinci

Ağız ve diş sağlığında olmazsa olmaz dişlerin düzenli fırçalanmasıdır. Gerek manuel fırçalarla gerekse şarjlı fırçalarla ağız ve diş sağlığı fayda görecektir. Diş fırçalamaları en az 3 dk lık bir süreyi kapsamalıdır.

Sağlıklı dişler için diş fırçalama dışında, diş kontrollerinin rutine bağlanması, diş ipi kullanarak doğru temizliğe katkıda bulunulması, mutlaka dilin de fırçalanması ve seçilen diş fırçasının yumuşak olması önemli detaylardır. Diş estetiği tabi ki diş fırçalamayla başlayan bir durumdur. Uygun diş fırçası ve diş macunu bu noktada iki önemli detaydır. Sert fırça dişleri aşındırabilir. Dişlerin hassasiyetine bağlı olarak fırça seçimi yapılmalıdır. Her öğün sonrası diş fırçalaması önerilendir. Böylelikle yemek kalıntıları ya da ağız kokusu gibi durumlar yaşanmaz.

Diş Hekimi Kontrolleri

 

Bembeyaz, parlak ve sağlıklı dişlere sahip olmayı herkes ister. Sağlıklı dişler de kişinin bireysel temizliğine özen göstermesi ile başlar. Beraberinde hekim yardımı ile de sağlıklı dişler ve gülümseme hayat boyunca doyasıya yaşanır. Kuşkusuz herkeste diş renginden tutun yapısına kadar farklı farklıdır. Bu durum yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları çerçevesinde değişkenlik gösterir. Dişlerdeki sararmalar düzenli bir ağız bakımı gerektirir. Düzenli diş fırçalaması, diş ipi ile detaylı temizleme, ağız çalkalama suyu ile gargara gibi detaylarla bu durum sağlanır.

Ağız Bakım Suyu Kullanımı

Diş sağlığında fırçalama dışında ağız bakım suyu kullanarak da ağız içi bakteri oluşumuna engel olunarak bir başka püf noktası aşılmış olunur. Birlikte koku oluşumu da ağız çalkalama suyu ile sağlanmış olur.

Ağız ve diş sağlığında amaç diş çürüklerinin önlenmesidir. Dişlerde çürüme dışında iltihaplanmalar, diş eti problemleri gibi haller de yaşanır. İşte bunlar dahilinde ağız bakımı büyük önem taşır. Diş fırçalama dışında ekstra aparatlarla desteklemek ve periyodik kontroller ile genel bu durum sağlanacaktır. Diş sağlığında yaşanan sorunlar kişiyi öncelikli olarak estetik açıdan rahatsız ettiğinden hiçbir şekilde erteleme ve önemsememe gibi durumlardan uzak durulmalıdır. Ağız ve diş sağlığı insan hayatının her dönemi için büyük bir önem taşır.

Diş İpi Kullanımı

Diş ipi kullanımı ile kalan yiyecek parçaları temizlenerek diş temizliği sağlanmış olur. Diş ipleri kaygan bir yapıda olduğundan diş minelerine zarar vermeden temizliğini sağlar.

Sağlıklı dişlerle gülümsemek her insanın isteğidir. Özellikle çevresel faktörlerden çok etkilenen dişlerin korunması da kişisel bakımın özeni ile tamamen doğru orantılıdır. Kişisel bakıma dair püf noktalara değer verildikçe sağlıklı dişlere sahip olmakta mümkün olacaktır.

Cevap Bırakın

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More