Diş implantları, ağız içerisinde eksik bulunan dişlerin tamamlanmasıdır. Sert veya şekerli gıdaların uzun süre tüketilmesi diş minesine ve yapısına zarar veriyor. Bunun sonucunda diş eti kanamaları ve beraberinde diş kayıpları oluşuyor. Yapay olarak hazırlanan diş kökleri eksik dişlerin bulunduğu alana yerleştiriliyor.
Diş implantının içerisinde titanyum ve buna bağlı bir takım bileşikler bulunuyor. Titanyumun insan vücuduna herhangi bir zararı yoktur. Vücut yapısının hiçbir şekilde içerisine girmiyor. Kuvvet ile karşılaştığı zaman, dayanıklı bir yapıya sahip olduğu için zarar görmez. Zamanla diş yuvasının içerisine yerleşirler. İmplant diş in kullanılır olması, kişi açısından önemlidir.
İmplant Tedavisi
İmplant tedavisinde, hastanın ağız içerisinden çekilen küçük fotoğraflar incelenir. Modele bağlı olarak implant uygulanmadan önce genel bir anestezi uygulanır. Anestezi sayesinde kişi hiçbir şekilde acı çekilmez. Küçük aşındırmalar ile birlikte, implant diş yerleştirilir. Teknolojinin son ürünü olan yapıştırıcılar kullanılır. İmplantları yapıştırma işlemi bittikten sonra, dikkatli bir şekilde yemek yenilebilir.
İmplant Fiyatları
İmplant tedavisinde titanyum malzemesi kullanılıyor. Endüstriyel açıdan bakıldığında titanyum fiyatları yüksek oluyor. Fakat her bireyin, dişine uygulayacağı implant diş sayısı değişim gösterebilir. Diş sayısına bağlı olarak fiyat aralıkları artabilir veya azabilir. Bunun için net bir fiyat ortaya koyulamayabilir. İmplant tedavisi için kullanılan malzemeler önemlidir.

Çünkü ağız ve diş yapısına zarar verecek implant uygulaması olumsuz sonuçlar doğurabilir. İmplant tedavisi yapılmadan önce mutlaka diş yapısına dair küçük görüntü alınmasında fayda vardır. Özellikle üç boyutlu görüntü tekniği kullanılabilir. Burada çene kemiğinin yapısı ve implant tedavisine olan uygunluğu incelenir.
İmplant Diş Özellikleri
İmplant diş tedavisi sonrası, doğal dişe yakın bir görünüm elde edilir. Diğer protez dişlere göre, yemek yerken iyi bir şekilde çiğneyebilmeyi sağlar. Kişi konuşurken, kelimeleri doğru telaffuz eder. İmplant tedavisi sayesinde eksik dişler tamamlanırken, yanında bulunan sağlam dişlere zarar verilmez. Dişleri sağlam tutar ve düşme riskini önler.
Yapılan araştırmalar implantların uzun yıllar boyunca dayanıklı kaldığını ispatlamıştır. Fakat süreç içerisinde hastanın gerekli ağız ve diş bakımını yapması gerekiyor. Ağız bakımı yapılmadığında, diş yuvasında çeşitli lezyonlar yaşamaya başlar. Bu durum zamanla diş kayıplarına neden olur. İlgili Link : İmplant Dişi Kim Yapar
İmplant Üstü Protez
Tedavi sırasında, implantların üzerine protez yerleştirilir. Protez hareketli veya sabit olabilir. Kişinin hiçbir şekilde dişinin olmaması, implant uygulanmayacağı anlamına gelmiyor. Yeterli açıdan kemik sayısına sahip olan kişilere de implant protez uygulanabilir. Tedavi süresi öncesi, hekim tarafından bir tedavi planı uygulanıyor.
Çeşitli seans aralıklarında, tedavi planına devam ediliyor. Tamamen dişi olmayan bir insan için, eğer hareketli protez kullanılır ise protezin tutuculuk oranı arttırılır. Çenenin iç noktasına yerleştirilen implantların, hareketli protez içerisine stabilize edilmesi gerekiyor.
Bu şekilde kişi konuşma noktasında da sorun yaşamaz. Çenenin büyüklük oranına göre uygulanacak yöntem değişebilir. Alt çeneye yaklaşık olarak 5-7 arasında, üst çene kısmında ise 8-9 arasında implant yapımı uygundur.
İmplant Dişlerin Bakımı
İmplant desteği ile yapılan protezlerin, bakımı düzenli aralıklarda yapılmalıdır. Gün içerisinde en az üç defa çıkartılarak temizlenmesi uygundur. Gece ağızda uyumak zararlıdır ve çıkarılmalıdır. Kullanılan diş fırçası yumuşak uçlu olmalıdır ve günde 3 defa fırçalanmalıdır.
Çünkü sert diş fırçaları, diş etlerine zarar verir ve beraberinde diş eti kanamaları görülebilir. Protezin içerisinde yer alan lastikler istisnaya bağlı olarak gevşeyebilir. Eğer böyle bir durum meydana gelir ise basit bir tedavi işlemi uygulanarak ilk günkü yeniliği korunabilir.