İmplant; eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiğine yerleştirilen vidalardır. Teknolojinin gelişmesi ve alternatif tedavi yöntemleri tüm sağlık alanlarını etkilemiş durumda olup, diş sağlığında da farklı boyutlara ulaşmıştır. İmplant eksik dişlerin tedavisinde uygulanmaktadır.
Böylelikle hem estetik görünüm olarak güzel bir görüntüye dönüşür hem de diş kaybı sonucu yaşana problemler giderilmiş olur. İmplant tedavisinde vidalar diş protezine yerleştirilir. Ayrıca implant tedavisi diğer dişlere zarar vermez. Böylelikle dişlerinizi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Estetik kaygınızda ortadan kalkmış olur. Diş tıpkı doğal diş gibi işlevini sürdürür. İlgili Link: İmplant Destekli Köprüler
İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?
İmplant tedavisi 18 yaş üstündeki tüm bireyler için uygulanabilir. İmplant tedavisi hasta uyanıkken yerleştirilecek bölge uyuşturularak gerçekleşir.
İşlem öncesi hasta detaylı bir muayeneden geçilir. Ayrıca röntgenler çekilerek implant uygulanacak bölge detaylı bir şekilde incelenir. Çene kemiklerinin diğer dişlerin ölçüsü alınır. Dental implant olarak biline tedavinin uygulamasında iki seçenek mevcuttur. İlki tek aşamalı olandır. Tek aşamalı implant da implant yerleştikten sonra geçici başlık takılır. İki aşamalı olanda ise implant takıldıktan sonra üzerine diş eti kaplaması yapılır ve bir süre iyileşmeye bırakılır. Daha sonra da protez başlıklar takılır. İlgili Link: İmplant Diş Pahalı Mıdır
İmplant Tedavisi Uzun Süreli Ve Ağrılı Bir İşlem Midir?
İmplant tedavisinde eksik dişin eski fonksiyonunu kazanması amacıyla yapılan ayrıca estetiği geri kazanması hedeflenen ve çene kemiğine yerleştirilen yapay diş köküdür. Ancak çoğu kimse implant tedavisinden korkmaktadır. Oysa implant tedavisi diğer diş tedavilerine oranla daha az acılı ve daha hızlı gerçekleştirilen bir işlemdir. Böylelikle yapayda olsa oldukça doğal görünümlü bir dişe kavuşmuş olacaksınız.
Dişlerinizin fonksiyonlarını kazanmasına yardımcı olacaktır. Bu nedenle implant tedavisinde gözünüz korkmasın. Ancak Tedavi işlemi bittikten sonra tıpkı diğer işlemlerden sonra yaptığınız gibi dişinize oldukça özen göstermelisiniz. Sert yiyeceklerden kaçınmalı ağız ve diş bakımında özenli davranmalısınız. Düzenli diş bakımlarınızı yapmalısınız.