Dental Sağlık
Ağız ve Diş Sağlığı Bloğu

Kimler İmplant Yaptırabilir

Günümüzde insanların estetik kaygısı çok çeşitlidir. İnsanların en dikkat çeken bölümü yüzüdür. Sağlıklı bir ağız ve güzel görünen dişleri herkes ister. Sağlıklı bir ağız belirli aralıklarla uzman kontrolünden geçmekle olur. Çocuklukta başlayan iyi bir diş eğitim ile sağlıklı dişler elde edilebilir. Ancak günümüz teknolojisi ve modern tıp ilerlemesiyle birlikte kullanılan cihazlarla da diş eksikliği veya diş hastalıklarının çözümleri sorun gidericidir.

Çocukluk dönemlerinde iyi fırçalanmayan ve düzenli bakıma ya ağzın ileriki yaşlarda aldığı olumsuz şekil implant tedavi yöntemleri ile düzeltilmeye çalışılıyor. İmplant uygulanacak kişinin çene kemiğinin yeterli kalınlık ve yükseklikte olması gerekiyor. Aynı zamanda diyabet, kan hastalığı, kemoterapi, karaciğer böbrek yetmezliği tedavileri gören kişilerin implant yaptırmaması gerekiyor. Öncelikle implantın ne olduğunun bilinmesi gereklidir, implant diş eksikliği veya hiç dişin olmaması durumunda ete yerleştirilen vidalar sayesinde protez dişlerin tutulmasını sağlar.

İmplant Nedir?

İmplant Nedir?

İmplant sistem dişlerin hiç olmaması durumunda veya eksik bir dişin olması sebebiyle çene kemiğine yerleştirilen vidalardır. Bu vidalar titanyumdan yapılmış ara yüz protez tutuculardır.

Zirkonyum implantlar da günümüz teknolojisiyle birleşerek kullanılmaya başlanmış ve şu anda en çok kullanılan trend implantlardan biridir. İmplant en rahat ve sağlıklı yöntemlerden biri olarak diş hekimleri tarafından kullanılmaktadır.

Hastalar tarafından da tercih edilen implant yönteminin tercih edilme sebebinin bir tanesi de implant yapılırken diğer dişlerin hiçbir zarar görmemesidir. Diğer dişler zarar görmeden veya dişler kesilmeden tedavi yürütülür. İmplant tedavilerle birlikte sağlıklı olan dişlerden farkı olmadan yemek yenebilir konuşulabilir İlgili Link: İmplant Diş Tedavisi

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi birden fazla diş eksikliğinde veya hiç diş olmaması durumunda kullanılacak yöntemlerden biridir. İmplant tedavisinde tedavi süreci başlamadan önce uzman bir hekim tarafından kontrol edildikten sonra ağzın röntgeni çekilir. Ağız yapısının tomografisi çekildikten sonra çene kemiklerinin ve diğer dişlerin ölçüsü alınır.

Ölçüsü olmayan dişlere göre de ayarlama yapılarak implantlar hazırlanır implantlar çene kemiğine yerleştirilir ve sonrasında protezlerle ayarlama yapılarak iyileşme sürecine girilir.

Alt ve üst çenenin iyileşme süresi birbirinden farklı olabilir genelde alt çene ortalama 3 ay kadar bir sürede iyileşme gösterirken üst çene 6 ay kadar iyileşme sürecinde kalması beklenir. Dar Çene yapısına sahip hastaların dayanıklı diş implantlarına ihtiyaçları vardır bu sebeple titanyum veya zirkonyum tercih edilebilir. İlgili Link: İmplantın Avantajları

İmplant Çeşitleri ve Kimler İmplant Yaptıramaz

Diş implantları zirkonyum veya titanyumdan yapılmış vidalardır. Hangisini tercih edeceği uzman diş ekimi tarafından hastalara diş yapısına göre ayarlanır.

Dental Sağlık Diş ve Ağız Sağlığı

Dar bir ağız yapısına sahip hastanın tercih edeceği implant yöntemi titanyum olmalıdır. Titanyum implantlar, protezlerin direncini artırmak için kullanılır. A

ynı zamanda diş rengi değişikliklerini uğramazlar. Estetik açısından da çok elverişli bir seçimdir.

Diğer dişler gibi her türlü gıdayı da sorunsuz bir şekilde tüketmek mümkündür. İmplant yerleştirecek yerde enfeksiyon ve kırık kök kalıntıları olmamalıdır.

Bazı hastalıklara sahip kişilerin özellikle ciddi kalp ve damar bozukluğu olanlar, kan hastalığı ve kemoterapi tedavisi görenler implant yaptırmaları uygun değildir.

Cevap Bırakın

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More